Tip Membeli Kopi Dari Mesin Layan Diri

Tip Membeli Kopi Dari Mesin Layan Diri

Tip Memberli Kopi Dari Mesin Layan Diri
Sama seperti tiada dua model kenderaan yang sama, tidak juga mesin penjual kopi dan pepatah lama your benar bahawa anda akan mendapat apa yang anda sedia membayar. Jadi apa yang perlu anda cari

semasa membeli mesin kopi?

Perkara pertama untuk mengenal pasti adalah minuman apa yang anda mahukan. Mesin layan diri kopi datang dalam pelbagai konfigurasi dan umumnya ini adalah:

• Kacang-Ke-Cawan: mesin yang menggunakan biji kopi yang hanya tanah apabila anda membuat pilihan anda. Kopi diekstrak menggunakan kaedah espresso air panas dan tekanan. Ini menyediakan cawan rasa yang hebat dari kopi sebenar.

• Kopi Segera: mesin yang menggunakan kopi segera seperti Nestle Nescafe atau CIRO Pure Segera.

• Teh dan kopi segera: mesin teh mempunyai pembuat teh yang menyediakan penyerapan cepat dan secawan teh dalam masa 15 saat. Mereka juga mengeluarkan kopi segera.

Kedua, kenalpasti tahap minuman yang disediakan. Ini bergantung kepada jumlah bahan makanan di dalamnya seperti biji kopi, gula, susu tepung, coklat panas dan lain-lain dan bilangan butang pilihan. Mesin dengan dua kuali hanya boleh menyediakan kopi dan susu atau kopi dan gula dan satu dengan lima butang pilihan hanya boleh menyediakan lima pilihan. Pilihan ini boleh menjadi espresso, kopi hitam, kopi putih, cappuccino dan air panas. Satu dengan sepuluh pilihan boleh menambah minuman dengan atau tanpa gula, moccachino, latte dan lain-lain. Mesin berkualiti baik akan membolehkan apa-apa kombinasi dan untuk kekuatan minuman untuk ditetapkan.

Ketiga, cari pilihan “pra-pilihan”. Ini termasuk keupayaan untuk mempunyai pilihan seperti “Tidak gula”, “Gula biasa” atau “Gula tambahan” atau sebagainya, beberapa pilihan susu atau kekuatan minuman contohnya “kopi biasa” dan “kopi kuat”. Ini berguna kerana setiap orang mempunyai keutamaan perisa dan dalam persekitaran pejabat atau korporate dengan banyak orang, kepuasan kakitangan meningkat dengan pilihan yang lebih besar.

Keempat, kenal pasti berapa orang yang akan menggunakan mesin itu. Jangan terpedaya oleh wakil jualan yang mahu meletakkan mesin berdiri besar untuk pejabat 20 orang! Mesin atas meja adalah kecil, menarik dan berkhidmat sehingga 120 cawan sehari umumnya pejabat sehingga 60 orang. Sekiranya anda mempunyai lebih banyak kakitangan, pertimbangkan dua mesin kecil dan bukannya satu mesin besar yang kedua bukan sahaja boleh mengurangkan giliran, tetapi bertindak sebagai sandaran jika mesin sedang menjalani penyelenggaraan rutin.

Kelima, tentukan apakah anda ingin menggunakan cawan porselin atau cangkir pakai buang dan dalam hal yang terakhir, apakah mesin harus menjualnya atau tidak. Menggunakan cawan porselin menjimatkan wang dan menyediakan kualiti minuman yang lebih baik kerana tiada kos melepasi pembelian awal dan bahan memegang haba dengan baik dan tidak memberikan “kekotoran”. Cawan yang dibeli biasanya plastik dan boleh menjadi panas untuk sentuhan dan penjagaan perlu diambil jika anda ingin menjual mesin cawan anda. Alternatif lain, jika anda merasakan bahawa cawan porselin susah dicuci atau mempunyai cawan plastik untuk minuman panas bukanlah pilihan, adalah untuk menyusun kertas atau cawan polyfoam di sebelah mesin.

Keenam, memahami bahawa kualiti minuman dan mesin sebenar boleh berbeza jauh. Anda pasti tidak mahu orang yang manggadu setia minggue. Di dalam mesin kopi, anda mempunyai air panas, dan banyak bahagian bergerak macam mimpi ngeri untuk para jurutera. Pilih nama jenama terkemuka dan berhati-hati dengan jenama tanpa nama murah dari tempat-tempat seperti Korea Selatan dan China.

Ketujuh, anda perlu mempertimbangkan perkhidmatan selepas jualan. Sekiranya perkara itu salah, atau sepatutnya anda perlukan untuk mesin anda. Anda akan mahukan perkhidmatan yang boleh dipercayai dan cekap. Tidak ada dua pembekal mesin layan diri yang sama dan tahap perkhidmatan yang berbeza secara mendadak dalam industri. Terdapat beberapa syarikat nama utama yang perkhidmatannya diketahui sangat miskin dan terdapat syarikat-syarikat kecil yang perkhidmatannya sangat baik. Ambil perhatian yang nyata di sini selalunya perbezaan antara pengalaman yang menyenangkan dan pelaburan terbuang.

Jadi dalam kesimpulan, tentukan apa yang anda perlukan, sumberkan mesin yang betul dari pembekal yang bereputasi dan pastikan mereka menyampaikan perkhidmatan yang anda perlukan. Jika ragu-ragu, minta sebutan dari syarikat besar. Jika mereka boleh menyimpan pelanggan yang besar dan menuntut gembira, kemungkinan mereka akan menjadi syarikat yang boleh dipercayai.

Shares
|ShareTweet