Perbezaan Kopi Hijau Daripada Teh Hijau

Perbezaan Kopi Hijau Daripada Teh Hijau

Mungkin anda bertanya-tanya kedatangan kopi hijau pada akhir tahun 2012, menjadikan makanan tambahan yang dibungkus dengan asid klorogenik semulajadi menjadi alat diet penjual terbaik di Eropah dan Amerika Syarikat, tetapi bagaimana sebenarnya mereka membandingkan dengan produk teh hijau untuk penurunan berat badan.

Bahan-bahan Kopi Hijau

Suplemen makanan kopi hijau pada dasarnya mengandungi kapsul yang tidak termasuk lebih daripada 3 bahan.
Asid klorogenik adalah apa yang terdapat dalam kacang yang berlimpah sebelum ia dipanggang akan kehilangan sehingga 95% daripada asid anti-oksida ini.

Sama ada kapsul diet anda mengandungi Svetol yang merupakan produk sendiri yang mengandungi campuran asid klorogenik dari pelbagai tumbuhan, dan / atau CGA (asid chlorogenic), jumlah kapsul yang besar akan terdiri daripada asid klorogenik.
Baki beberapa peratus adalah campuran minyak sayuran, vitamin dan kadang-kadang kafein, tetapi tidak ada cara setanding dengan apa yang anda dapati secawan kopi.

Bahan Teh Hijau

Sebagai alternatif, catechin dalam teh hijau yang merupakan ekstrak herba Camellia Sinensis iaitu daun teh hijau, yang kebanyakannya terdapat di dalam beg teh, yang membentuk cawan teh hijau yang diubahsuai khas untuk penurunan berat badan.

Bahan tambahan boleh termasuk ekstrak teh Puerh yang meningkatkan peredaran darah, ekstrak teh putih yang mengandungi polifenol yang membantu menjaga arteri anda sihat dan vitamin dan mineral dari teh Oolong yang menyediakan sejumlah manfaat kesihatan yang berbeza.

Faedah Kopi Hijau

Oleh kerana kapsul kopi hijau yang terdiri terutamanya daripada asid chlorogenic, kacang ini jelas di manfaatnya untuk kita.
Asid klorogenik (CGA)

1. Ia menyekat penyerapan makanan glukosa tinggi:

Apabila karbohidrat dan karbohidrat kaya lemak memasuki sistem darah melalui pencernaan, mereka sangat sukar untuk merosakkan. Biji kopi hijau asid klorogenik menghalang jumlah glukosa yang normal memecah dan kemudiannya melewati penyerapan and tolak keluar dalam najis anda.

2. Siarkan asid lemak dari simpanan lemak di badan dengan meningkatkan metabolisma anda:

Ini adalah tuntutan yang jelas dan berulang dengan begitu banyak suplemen penurunan berat badan, tetapi pada dasarnya, asid chlorogenic benar-benar meningkatkan kadar metabolisme anda sekarang kerana telah terbukti secara klinikal untuk meningkatkan pengoksidaan asid lemak dan apabila diuji di makmal, ia meningkatkan metabolisma lipid diet berdarah tinggi lemak di tikus.

3. Ia merangsang penyerapan lemak di hati:

Dengan meningkatkan metabolisme lipid, ia mengurangkan tahap trigliserida dalam hati. Trigliserida adalah istilah awam adalah ramuan tiga asid lemak dan gliserol yang berlainan, semuanya berbahaya kepada kesihatan anda dan menyumbang banyak kepada berat badan.

Faedah Teh Hijau

Faedah teh hijau sangat berbeza dengan kesan asid chlorogenic yang ada pada pencernaan makanan glukosa tinggi dan membina kedai lemak dan kadar glukosa dalam darah.

Ia adalah catechin dalam teh hijau yang merupakan antioksidan yang telah lama dicari oleh orang yang mengejar manfaat kesihatan.

Teh Teh Hijau (GTC)

1. Faedah GTC anti-oksidan:

Kesan pemotongan radikal bebas lipid atau radikal bebas adalah salah satu sifat antioksidan GTC. Dengan menghapuskan radikal bebas yang berasal dari lipid anda pada asasnya mengarahkan badan anda menurunkan berat badan.

Adalah diperhatikan bahawa GTC adalah 50 kali lebih kuat daripada hampir semua ekstrak catechin lain kerana ia dipelihara jauh lebih baik dalam daun teh hijau daripada tanaman lain.

2. Faedah anti karsinogen GTC:

Kualiti anti-karsinogenik teh hijau sangat menarik. Dalam kajian baru-baru ini pada akhir tahun 2012, bukti yang lebih menarik menyokong fakta bahawa GTC menyekat kitaran sel sel kanser, dan menghalang kanser tertentu seperti kanser prostat.

3. Faedah anti inflamasi GTC:

Kebanyakannya berkesan sebagai kebersihan mulut, faedah anti-radang juga boleh membantu merawat pelbagai ciri dan penyakit keradangan seperti kencing manis 2.

Teh hijau perlu diambil di antara makanan supaya badan tidak dilepaskan daripada menyerap semua mineral besinya.

Ringkasan-

Asid chlorogenic kopi hijau dan catechin teh hijau atau CGA dan GTC memaparkan kualiti sinergistik yang berbeza yang penting untuk penurunan berat badan.

Walau bagaimanapun, seperti yang disenaraikan di bawah apabila menunjuk manfaat utama mereka, kesimpulannya dapat diambil bahawa walaupun teh hijau memberikan beberapa manfaat kesihatan antioksidan, anti-karsinogenik dan anti-radang yang penting – jika anda hanya ingin menurunkan berat badan melalui Cara yang paling berkesan, maka asid klorogenik yang diperoleh daripada kacang hijau adalah tambahan yang lebih menyeluruh untuk membakar kedai-kedai lemak.

(GTC) Faedah utama teh hijau:
• Menurunkan tahap lipid dalam darah
• Menghalang kitaran sel sel kanser
• Membantu merawat penyakit anti-radang berkaitan obesiti

(CGA) Faedah utama kopi hijau:
• Mengehadkan penyerapan makanan glukosa tinggi apabila dicerna
• Siarkan asid lemak dari kedai-kedai lemak melalui peningkatan metabolisme
• Merangsang penyerapan lemak di dalam hati
Jika suplemen mengandungi asid klorogenik yang tinggi (45% +) maka ekstrak biji kopi hijau sangat kuat, dan jika anda suka secawan kopi segar sehari, ini akan meningkatkan fungsi endothelial anda, yang mungkin menghalang anda daripada penyakit jantung.

Shares
|ShareTweet