Kebaikan Kopi Titisan

Kebaikan Kopi Titisan

Jutaan individu dari pelbagai bahagian dunia berpendapat bahawa kopi adalah elemen penting untuk memulakan hari mereka. Mereka perlu minum secawan kopi pada waktu pagi untuk memulakan hari mereka. Seluruh hari menjadi stres kepada mereka jika mereka tidak mempunyai secawan kopi pada permulaan hari mereka. Bagi berjuta-juta orang, ia adalah barang minuman berharga kerana mereka perlu minum sepanjang hari. Satu pertiga daripada air yang digunakan di Amerika Syarikat dan  untuk penggunaan kopi dan teh sahaja.

Oleh kerana itu, kita akan membincangkan pelbagai ciri mesin kopi titisan yang akan membantu anda menentukan bagaimana ia berbeza dari jenis bir kopi lain.

Kopi titisan adalah senang digunakan. Para vendor tidak akan dapat menipu anda dengan menyediakan pembuat kopi berkualiti rendah. Mari kita perhatikan ciri-ciri penting pembuat bir. Mereka adalah seperti berikut:

Pemasa Diri

Pembuat kopi ini mengandungi pemasa yang akan membantu anda untuk mendapatkan jumlah kopi anda yang dikehendaki dalam masa yang ditetapkan. Pemasa secara automatik akan memberitahu anda melalui cahaya penunjuk atau penggera apabila kopi siap untuk digunakan. Oleh itu, haba akan secara automatik menyesuaikan diri untuk menyediakan kopi dalam tempoh yang ditetapkan. Pemasa juga akan membolehkan anda melakukan tugas lain sambil menyediakan kopi.

Ketersediaan Keranjang Penapis

Pembuat kopi akan mengandungi bakul penuras. Setelah selesai penapisan, biji kopi akan jatuh ke dalam bakul penuras. Dari bakul, biji kopi akan dibancuh. Anda harus mempertimbangkan kualiti bakul penuras. Jika anda ingin menyediakan kopi untuk sebilangan besar orang, bakul atau bekas mestilah besar. Jika tidak, bakul kecil akan cukup untuk memenuhi keperluan individu.

Plat Pemanasan

Pembuat kopi penambat berkualiti baik akan mengandungi plat pemanasan. Fungsi plat pemanasan adalah untuk menjaga panas yang panas. Anda mesti mengelakkan mesin yang tidak mengandungi apa-apa plat pemanasan kerana kopi siap anda akan menjadi sejuk tidak lama lagi setelah selesai pembuatan bir dan susu. Anda tidak akan dapat minum secawan kopi sebelum anda meletakkannya di atas dapur. Oleh itu, perhatikan ciri ini sebelum membeli pembuat kopi titisan seterusnya.

Hidupkan Automatik

Ia adalah ciri yang sangat diperlukan dalam pembuat kopi. Pada masa ini, kita perlu menjalani kehidupan yang sangat sibuk. Oleh itu, tidak mungkin untuk berdiri di hadapan pembuat kopi sehinggalah kopi siap untuk diminum. Kita perlu menumpukan perhatian kepada tugas-tugas lain pada masa menyediakan kopi. Ciri ini sangat diperlukan untuk orang-orang yang mempunyai kopi sepanjang hari. Ciri mematikan automatik akan membolehkan pembuat kopi titisan dimatikan apabila kopi sudah siap. Ciri ini berfungsi serentak dengan pemasa. Apabila masa yang diberikan lebih dari mesin menutup secara automatik. Ia akan menjimatkan banyak masa dan usaha anda. Anda akan dapat menumpukan perhatian kepada tugas lain yang perlu semasa menyediakan kopi. Oleh itu, anda tidak boleh mengabaikan ciri ini, jika anda ingin menjalani kehidupan yang selesa pada masa yang sama mempunyai kopi yang berkualiti.

Susu Frother

Pembuat kopi berkualiti yang baik harus memasukkan fruktosa susu. Melalui buah-buahan susu yang disediakan secara berasingan, lebih mudah untuk mempunyai fruktosa susu yang terbuat dalam mesin kopi. Ia membuat kopi membuat lebih mudah dan selesa. Anda tidak perlu membasuh susu secara berasingan selepas menyusun biji kopi. Jadi, anda perlu pergi untuk pembuat kopi dengan susu frother. Ia juga akan membolehkan anda membakar coklat. Anda akan dapat membuat pelbagai jenis kopi dengan mudah dan memenangi hati tetamu anda. Sekiranya anda ingin membeli pembuat kopi yang termasuk fruktosa susu, anda mesti pergi untuk mesin saiz besar dan bukannya yang kecil. Mesin saiz besar akan memberikan lebih banyak ruang kepada frother susu untuk froth dan menyimpan susu. Ia akan menjadi lebih mudah untuk anda. Untuk tujuan menyelamatkan ruang dapur akan lebih mudah untuk anda.

Lampu Petunjuk

Anda mesti mengelak daripada membeli mesin membuat kopi yang tidak mengandungi sebarang cahaya penunjuk. Tanpa lampu penunjuk, ia akan sangat sukar bagi anda untuk menyediakan kopi. Cahaya akan memberikan tanda apabila kopi siap, dan suhu diperlukan untuk ditingkatkan atau dikurangkan. Ia juga berfungsi dalam penyelarasan dengan pemasa. Apabila masa itu selesai, lampu penunjuk akan memberi petunjuknya. Jadi, tanpa ciri ini, sangat sukar bagi anda untuk meramalkan perkara tersebut. Untuk menjadikan kehidupan lebih mudah, anda mesti pergi untuk mesin kopi dengan lampu penunjuk.

Tudung telus

Tudung telus adalah bahagian yang diperlukan dari mana-mana pembuat kopi. Ia akan membantu anda melihat perkembangan kopi. Anda akan dapat memahami apabila kopi sedia untuk digunakan. Ia juga akan membantu anda untuk menentukan masa untuk campuran bahan seperti susu, gula dan coklat. Sekiranya penutup telus tidak tersedia, lebih baik bagi anda untuk mencari pembuat kopi yang lain

Shares
|ShareTweet