Fungsi-Fungsi Mesin Pembuat Kopi K-Cup

Fungsi-Fungsi Mesin Pembuat Kopi K-Cup

Faedah pembuat kopi secawan bukan saja mudah tetapi terdapat banyak caranya. Ia adalah ekonomi kerana anda tidak membazirkan wang dengan membuat kopi besar, hanya untuk minum satu atau dua cawan daripadanya dan juga masuk akal untuk isi rumah di mana seseorang suka satu jenis kopi dan yang lain lebih suka sesuatu yang benar-benar berbeza. Jenis mesin ini biasanya datang dalam tiga gaya yang berbeza, penekan manual, pembuat kopi pod automatik, dan pembuat kopi titisan automatik.

Mesin kopi K-cup telah berjaya unggul dalam menguasai sistem pembuatan kopi cawan tunggal. Cara serbaguna dan fungsinya menjadikannya mesin kopi “paling banyak digunakan” di tempat kerja, melebihi 200,000 pemasangan pejabat di Amerika Utara. Pembuat kopi K-Cup juga popular di isi rumah domestik dengan kira-kira 12 juta mesin kopi dibeli pada tahun 2012.

Jadi apa yang menjadikan mesin kopi K-cup begitu istimewa? Untuk menjawabnya, anda mesti ambil perhatian bahawa kopi adalah komoditi asas dalam kehidupan seharian kita; oleh itu kombinasi sempurna dari keselesaan dan rasa diperlukan untuk memenuhi keperluan peminum kopi biasa. Sistem kopi K-cup menyediakan hanya itu, membolehkan laluan untuk kepuasan yang lebih besar.

Mesin kopi K-Cup boleh mengeluarkan sebarang minuman panas. Anda boleh memilih daripada senarai panjang jenama dan perisa untuk dipilih. Jenama termasuk nama-nama besar seperti Twinings, Newman’s Own, Green Mountain, Wolfgang Puck dan Gloria Jeans hanya untuk menamakan beberapa. Perisa dipelbagaikan dari gabungan tradisional kepada kacang-kacangan yang dipanggang dengan matahari mencium blueberry yang kering di dalam kerak mentega. Anda boleh memilih dari lebih daripada 250 rasa dan campuran yang berlainan. Pelbagai pilihan ini membolehkan anda merasai campuran yang paling jarang, dibancuh dalam mesin kopi K-cup anda sendiri dalam masa kurang dari satu minit.

Mekanisme mesin kopi K-cup sangat mudah dan sesiapa sahaja boleh menggunakannya dengan mudah. Apa yang perlu anda lakukan adalah memasukkan antara muncung dan meletakkan cawan anda di bawahnya. Air panas pada suhu yang dikehendaki akan mengalir ke dalam K-cup pada tekanan yang hebat, membancuh kopi dengan tepat. Kopi yang diseduh akan hancur walaupun muncung yang lain dan membekalkan rasa yang disukai anda dengan kacang panggang yang halus ke dalam cawan anda. Serpihan kopi ditinggalkan di K-cup; maka tiada apa-apa untuk dibersihkan. Apa yang perlu anda lakukan hanyalah membuang cangkir K-cup atau menumpuknya di tempat yang mudah sehingga mereka dilupuskan.

Berikut adalah tiga perbezaan pembuat kopi K-cup:-

Proces Cara Manual: Untuk percolator kopi manual anda harus mengukur gril kopi anda dan masukkannya ke penapis kertas. Ini sebenarnya pembuat kopi gaya yang paling popular untuk penggemar mereka. Mereka biasanya menikmati proses kacang penggiling, bermain dengan rasa yang berbeza, dan lain-lain. Oleh sebab itu, perlu ada lengkung pembelajaran yang minimum yang berkaitan dengannya. Tekan manual tidak memerlukan elektrik untuk dijalankan, jadi mereka hebat untuk perjalanan perkhemahan dan acara luaran. Walau bagaimanapun, anda perlu menyimpan satu perkara dalam fikiran – anda perlu memanaskan air anda dan perlu menggunakan sejumlah kuasa untuk mendapatkan pelocok.

Pembuat Kopi Kering Automatik: Kini jenis ini adalah versi automatik tekan manual. Unit-unit automatik jelas memerlukan banyak pekerjaan yang kurang, menjadikan mereka gaya pilihan oleh kebanyakan isi rumah dan perniagaan. Sama seperti manual, anda perlu mengukur grind dan menambahnya ke penapis, tetapi dengan flip suis atau tekan satu butang, mesin akan memanaskan air anda dan memulakan titisan.

Pembuat Kopi Satu Pod: Pembuat kopi pod mengambil kemudahan dan kemudahan penggunaan ke peringkat seterusnya. Tidak ada keperluan untuk pengisar kacang, atau penapis kopi. Hanya masukkan pod membolehkan mesin memanas air anda, dan dalam masa kurang dari satu minit anda akan mempunyai satu cawan pipa joe panas. Sekarang seperti apa-apa lagi, dengan keselesaan datang kenaikan harga. Kentang sebenar cenderung lebih mahal daripada beg kacang tanah. Bukan itu sahaja, tetapi sesetengah pengeluar telah merancang unit mereka untuk tidak serasi dengan pelbagai jenis buah – atau, hanya serasi dengan satu jenis tertentu. Ini boleh menjadi sangat ketat.

Apabila menentukan jenis yang terbaik untuk anda, anda akan ingin mempertimbangkan beberapa perkara: saiz mesin, pilihan, dan ciri keselamatan. Jika anda mempunyai dapur yang lebih kecil, atau ruang counter yang terhad – mesin padat jelas akan menjadi unit optimum untuk anda. Anda boleh bersandar berat terhadap pembuat kopi pod, tetapi ingat ini anda perlu membeli buah dan bergantung kepada jenama, mungkin terhad di mana jenis pembuat boleh digunakan.

Akhir sekali, ciri-ciri keselamatan adalah penting untuk mana-mana rumah, tetapi terutama mereka yang mempunyai anak kecil. Cari unit yang mempunyai suis mematikan automatik. Perkara terakhir yang anda mahukan adalah mesin yang akan terus hangat berjam-jam, jari-jari kecil mungkin tergoda untuk menyentuh dan membakar tidak begitu menyeronokkan!

Shares
|ShareTweet