Faedah Minum Kopi Yang Kuat

Faedah Minum Kopi Yang Kuat

Mereka yang suka kopi yang kuat, maka mereka pasti akan suka Blue Mountain Coffee. Diusahakan dalam keadaan yang melampau dan dipanggang menggunakan kaedah yang ketat, Jamaican Blue Mountain Coffee dikenali dengan rasa ringan dan kekurangan kepahitannya. Walaupun kopi Jamaica berkembang dalam populariti sejak beberapa dekad, ia adalah jenis yang paling dicari oleh syarikat espresso, cafeterias dan juga isi rumah.

Itu bukan sahaja kerana rasa yang hebat tetapi banyak manfaat kesihatan. Di sini, lihatlah sebahagian dari mereka untuk mengetahui apa yang boleh dilakukan oleh kopi yang kuat untuk kesihatan anda.

1. Memberi tenaga dan membantu melawan penyakit

Cawan kopi yang kuat memakan banyak nutrien dan vitamin. Selain itu, terdapat banyak antioksidan yang membantu dalam menghilangkan detoksifikasi badan pengguna. Kafein telah memberi pengaruh besar terhadap sistem imun dan mempunyai keupayaan untuk menangkis penyakit. Ia menghalang semua laluan yang molekul radang.

2. Membantu membakar lemak

Kafein juga memberi kesan kepada metabolisme badan dan mengakibatkan kenaikan pengoksidaan asid lemak dalam badan. Ia membantu peminum dengan penindasan selera makan, yang bermakna mereka berasa kurang lapar dan akhirnya akan makan kurang.

3. Merangsang fungsi otak

Kopi Blue Mountain of Jamaica bukan sahaja akan membuatkan awak terjaga tetapi juga akan membantu fungsi otak anda lebih banyak. Kafeinnya bertindak sebagai perangsang tulen dan menyekat fungsi tertentu supaya fungsi otak saraf dipercepat. Oleh itu, satu cawan kopi akan membiarkan anda berfikir dengan lebih baik, bereaksi dengan segera, membuat keputusan dan menguatkan ingatan dan aktiviti kognitif.

4. Menurunkan risiko Kencing Manis

Menurut penyelidik, kopi yang kuat membantu melawan dua jenis kencing manis jika satu minuman 3-4 cawan kopi setiap hari. Lebih kurang, ia mengurangkan peluang diabetes sebanyak 22-24 peratus.

5. Menghalang penyakit Alzheimer

Bukti dan kajian juga membuktikan bahawa peminum kopi yang kuat yang minum 3-4 cawan biasanya setiap hari cenderung mengalami kurang daripada penyakit Alzheimer kerana kandungan kafeinnya.

6. Menurunkan risiko Kanser

Walaupun pernah dikatakan bahawa kopi adalah karsinogen, kajian baru-baru ini telah menunjukkan bahawa ia sebenarnya merendahkan risiko kanser. Pengambilan kopi yang kuat dan berkualiti telah mendekati kira-kira 40 peratus risiko yang lebih sedikit untuk mengembangkan apa-apa jenis kanser, terutama kulit, hati dan prostat.

Selain daripada diatas, faedah Kesihatan minum Kopi adalah mengkagumkan. Sebagai contoh, mereka yang minum kopi mempunyai lebih sedikit contoh penyakit berikut:

• Jenis I Kencing Manis
• Penyakit Parkinson
• Dimitry
• Sesetengah kanser
• Penyakit jantung
• Strok
• Jenis II Kencing Manis

Untuk membantu mencegah Kencing Manis Jenis II, orang perlu minum sekurang-kurangnya enam hingga tujuh cawan kopi setiap hari. Jumlah kopi setiap hari merendahkan risiko diabetes jenis Type II sebanyak 35 peratus. Kerana pesakit yang didiagnosis dengan Kencing Manis Jenis II juga mempunyai risiko penyakit jantung dan strok yang meningkat, kopi juga diberikan kredit untuk mengurangkan jumlah penyakit jantung dan stroke yang dialami oleh orang.

Satu lagi kesan kopi adalah bahawa ia mengurangkan kejadian gangguan dalam irama jantung. Gangguan ini didapati meningkatkan kadar serangan jantung dan strok lelaki dan wanita. Kerana kopi merendahkan bilangan orang yang mengalami gangguan irama jantung, ia secara tidak langsung mengurangkan bilangan serangan jantung dan strok yang semua orang bertahan.

Penyakit dan Dimitry Parkinson

Peminum kopi mempunyai risiko menurunkan penyakit Parkinson. Penyelidik yakin hubungan antara penyakit Parkinson dan kafein yang mengandungi kopi, walaupun mereka tidak dapat menjelaskan apa kesan kafein untuk mencegah penyakit Parkinson. Ia juga menghidap demensia; minum antara tiga dan lima cawan kopi sehari didapati dalam satu kajian untuk mengurangkan demensia sebanyak 65 peratus.
Kopi dan Kanser Hati.

Penyelidik tidak dapat menyatakan secara pasti bagaimana, tetapi kopi kelihatan mengurangkan kanser hati. Dengan setiap penyelidik ujian telah dilakukan mengenai masalah ini, mereka telah mencapai keputusan yang sama; Kanser hati kurang berkemungkinan di kalangan orang yang minum kopi biasa.

Nutrien dalam Kopi

Kopi penuh dengan antioksidan yang dipercayai menjadi alasan bahawa bilangan orang yang mengidap Diabetes Jenis Jenis II dapat dijaga lebih rendah. Nutrien ini, radikal bebas oksigen, menyimpan sel-sel daripada rosak. Kopi juga mengandungi mineral yang sangat penting dalam proses pengawalan insulin. Bantuan magnesium dan kromium dalam penggunaan insulin badan dalam mengawal jumlah gula yang melalui darah. Orang dengan Jenis II Kencing Manis kehilangan keupayaan untuk mengawal gula darah mereka sendiri, jadi bantuan yang diberikan oleh magnesium dan kromium sangat berguna.

Asid lemak Omega-6

Badan memerlukan asid lemak omega-6 dan ia tidak mampu menghasilkannya sendiri. Kopi adalah sumber asid lemak omega-6 yang besar yang mengandungi 27.6 miligram dalam setiap auns cecair. Asid lemak Omega-6, yang juga dikenali sebagai lemak tak tepu, adalah penting untuk mengekalkan fungsi otak, mempromosikan pertumbuhan, menggalakkan pertumbuhan kulit yang sihat, pertumbuhan tulang, mengekalkan metabolisme badan dalam keadaan yang paling sihat dan menjaga sistem pembiakan badan dengan baik.

Alahan Kopi

Kopi mempunyai sejumlah besar kafein, 0.3 miligram per auns cecair, dan mungkin penyebab alergi sesetengah orang. Mereka yang mengalami reaksi alergi terhadap kafein mungkin mengalami sarang, ruam kulit yang boleh menjadi sangat gatal. Keadaan ini boleh merebak di seluruh badan dan mewujudkan keadaan yang disebut anafilaksis di mana pesakit tidak dapat lagi bernafas dan kehilangan kesedaran. Ia adalah satu keadaan yang perlu dirawat dengan perhatian perubatan segera.
Sebahagian para doctor bimbangkan bahawa wanita mengandung yang minum banyak kopi mungkin mempunyai risiko keguguran yang lebih tinggi. Mereka biasanya menasihatkan pesakit mereka minum sekitar 12 auns kopi setiap hari; angka ini bermakna bahawa kurang daripada 200 miligram kopi sedang ditelan yang merupakan jumlah yang dianggap sebagai paling selamat bagi wanita yang mengharapkan. Angka kurang daripada 200 miligram nampaknya selamat kerana penyelidikan menunjukkan bahawa tidak terdapat insiden keguguran yang meningkat atau mempromosikan kelahiran pramatang; ia juga tidak menjejaskan pertumbuhan janin dalam apa jua cara.

Bukan kafein dalam kopi yang boleh membayangkan orang yang mempunyai masalah kencing dengan alasan untuk mengehadkan penggunaannya. Kafein dikenali sebagai harta yang akan meningkatkan keperluan seseorang untuk mengidap lebih kerap. Jawapannya tidak akan minum kopi tanpa kafein kerana ia didapati bahawa kopi tanpa kafein mempunyai kesan diuretik yang sama seperti kopi biasa.

Satu lagi kumpulan orang yang mungkin ingin mengurangkan jumlah kopi yang mereka minum, baik secara tetap maupun tanpa kafein, adalah orang yang mengalami pedih ulu hati. Asid yang boleh memperburuk gejala pedih ulu hati hadir dalam kedua-dua jenis kopi, jadi ia boleh membuat penderita pedih ulu hati lebih tidak selesa. Jika pedih ulu hati lebih buruk pada waktu pagi dan orang itu tidak tahu apa yang menyebabkannya, ia mungkin dari kopi.

Shares
|ShareTweet