Cara Untuk Bir Kopi Yang Paling Bagus

Cara Untuk Bir Kopi Yang Paling Bagus

Mendapatkan secawan kopi dari kedai kafe adalah mudah. Rasa kopi hanya hebat. Walau bagaimanapun, ia juga akan membebankan anda. Hanya tambah jumlah wang yang anda habiskan setiap hari di kedai kopi yang dibeli dan anda akan tahu apa yang saya bicarakan.

Anda sebenarnya boleh menyalin rasa kopi yang dibeli di kedai dalam keselesaan rumah anda. Anda hanya memerlukan senjata penting seperti pembuat kopi, penggiling, biji kopi, dan cawan kopi anda.

Biarkan saya memberikan beberapa petua mengenai bagaimana anda boleh mencipta cawan kopi yang paling sedap:

Petua 1: Pilih pembuat kopi dengan kepala pancuran mandian

Banyak pembuat bir hari ini tanpa kepala pancuran yang sebabnya mereka biasanya rasa hambar. Menapis pilihan anda dan pilih salah satu dengan kepala pancuran. Ini membantu mengekstrak rasa dari kawasan kopi anda. Kepala pancuran yang digabungkan dengan penapis kopi yang baik membuat cawan jawa yang enak.

Petua 2: Kopi Arabica

Apabila anda memilih kopi gourmet, mulakan dengan kacang Arabica. Ia lebih mahal daripada kacang lain seperti robusta tetapi anda benar-benar dapat merasakan perbezaannya. Ia mempunyai rasa java yang lebih jelas kepadanya untuk menolak kepahitannya. Sekiranya anda tidak tahu apa yang digunakan kedai kopi kegemaran anda dalam membuat minuman ini, mulakan dengan menggunakan kacang Arabica.

Petua 3: Jangan mengisar kacang terlalu lama

Adakah anda tahu bahawa mengisar kacang terlalu lama boleh memanaskan motor penggiling dan kemudian akan menanam lebih banyak haba ke biji kopi anda? Apabila biji java dipanaskan, mereka kehilangan minyak dan aroma yang penting yang mengakibatkan joe merasa hambar. Anda boleh cuba menggunakan satu dengan motor yang berkuasa supaya ia mengisar dengan cepat atau menggunakan penggiling denyut supaya ia dapat berehat selama beberapa saat.

Petua 4: Menahan diri dari stok pada kacang tanah terlalu banyak

Lebih baik untuk kacang untuk kekal sebagai tempat yang baru. Tiada apa yang dapat mengalahkan kesegaran. Sekiranya ia ditinggalkan dalam kanister untuk jangka masa yang panjang, udara atau kelembapan dapat mengubah rasa.

Petua 5: Keluarkan klorin dari air

Dapatkan bir dengan penapis yang kompeten. Dengan cara ini, ia boleh mengeluarkan klorin dari air. Ini adalah salah satu sebab mengapa java yang dibina di rumah tidak terasa agak betul.

Sekiranya anda ingin menghasilkan cawan rasa yang terbaik, berikutlah cara-cara tersebut diatas.

Mencari kopi yang terbaik benar-benar bergantung kepada apa yang dicari orang sebagai “yang terbaik.” Terdapat kopi yang kuat dan pahit dengan tendangan. Terdapat beberapa yang lancar dan berani. Kopi segera cukup baik untuk beberapa orang manakala yang lain perlu dibancuh. Sesetengah kopi hanya datang dalam bentuk tanah manakala kopi lain terdapat dalam bentuk kacang dan tanah pada masa pembuatan bir. Membayar banyak wang untuk kopi tidak bermakna bahawa setiap orang yang meminumnya akan menyukainya. Tidak ada cara untuk mengatakan bahawa ada satu jenis kopi yang terbaik jika dibandingkan dengan semua yang ada. Apabila mencari kopi terbaik, pastikan ia selaras dengan keutamaan peribadi orang yang akan meminumnya.

Kopi terbaik akan rasa baik kepada siapa yang meminumnya. Terdapat lima pautan yang berkaitan dengan memilih kopi terbaik: keperluan, rasa, penyediaan, kos, dan aksesibilitas. Keutamaan utama untuk kopi yang anda akan minum adalah untuk memastikan ia memenuhi keperluan anda. Kopi tanpa kafein yang terbaik tidak akan memberi manfaat kepada orang yang memerlukan kafein.

Campuran rempah labu berani yang terbaik tidak akan menggembirakan orang yang lebih suka minuman ringan biasa. Orang yang perlu membuat sesuatu dengan cepat kerana mereka sedang dalam perjalanan boleh mempertimbangkan kopi segera daripada membuat bir. Walau bagaimanapun, seseorang yang mempunyai gaya hidup yang lebih santai terbuka untuk mengisar biji kopi setiap hari untuk memastikan kopi segar. Sesetengah kopi boleh menelan kos sebanyak $ 75 untuk 30 hidangan atau sedikit sebanyak $ 8 untuk 50 hidangan. Pertimbangkan apa yang anda sanggup bayar. Walau bagaimanapun, kos tidak kira jika anda tidak dapat melakukannya apabila anda memerlukannya. Kedai runcit tempatan mempunyai pilihan kopi yang luas yang mungkin perlu anda minum jika anda tidak boleh mendapatkan campuran yang anda dapati di sebuah kampung terpencil di Guatemala yang hanya boleh didapati dari penjual jalanan.

Shares
|ShareTweet