Cara Membuat Cappucino Di Rumah

Cara Membuat Cappucino Di Rumah

Cappuccino adalah minuman kopi yang memiliki sejarah yang berasingan. Semua orang suka buih cappuccino di atas gelembung susu dan juga merasakan kopi yang dapat menjadi campuran yang penuh harmoni. Masalahnya adalah semua orang tidak boleh membuat cappuccino sendiri di rumah mereka. Ini kerana tidak wujud alat pembuat kopi yang mencukupi. Atau bersedia untuk mempunyai pembuat kopi sendiri.

Menjadi kekangan ialah bagaimana membuat minuman itu dari susu untuk menjadi cappuccino di rumah anda. Kebanyakan kita tidak boleh membuat buih yang baik untuk membuat cappuccino. Kerana kita tidak dilatih seperti “barista” dalam seni susu yang sempurna. Buih yang kita buat biasanya adalah buih dan gelembung koleksi buih yang duduk di atas espresso seperti meringue.

Di sini saya memberi anda petua-petua tanpa menggunakan pembuat kopi di rumah anda.

Langkah 1– ia adalah pentingnya untuk bermula dengan susu sejuk yang hanya keluar dari peti sejuk. Gunakan susu Segar dengan krim penuh kerana kami ingin mendapatkan buih dari Lemak susu. Tuang susu ke dalam periuk kukus dan masukkan ke dalam muncung (jika anda mempunyai mesin kopi) dan jangan kacau. Hanya gunakan microwave anda sekitar 5 saat (dengan microwave) atau sehingga susu mencapai suhu suam.

Langkah 2– Letakkan susu suam ke periuk kopi atau mesin campuran (pilih salah satu yang anda suka menggunakannya). Dan taruh susu suam beberapa kali di periuk kopi menggunakan muncung sehingga anda melihat buih. Atau jika anda menggunakan mesin campura hanya campurkannya sehingga buih muncul sendiri.

Langkah 3 -Siapnya bila anda mendapat buih. Anda sudah menjaki pakar untuk membuat cappuccino yang baik dan anda boleh membual kepada rakan dan keluarga anda.
Langkah 4 – Tuang buih itu ke dalam Cangkir CAPPUCCINO menggunakan sudu selepas itu mengisi susu panas sehingga penuh. Cappuccino yang baik ia mengandungi;

• 1/3 dari cawan adalah espresso
• 1/3 dari cawan susu panas
• 1/3 dari cawan adalah buih

Tetapi anda boleh membuat resipi anda sendiri seperti yang anda suka.

Jika tidak, anda juga boleh guna mesin kopi Nespresso dan kopi yang sangat baik untuk buat cappuccino.

Dengan mesin kopi Nespresso, susu dan beberapa kapsul serasi Nespresso, anda sudah bersedia untuk membuat cappuccino Itali yang hebat.

1. Langkah pertama ialah memanaskan susu anda. Jika anda mempunyai froter di rumah, anda boleh menggunakannya. Jika tidak, panaskan susu anda di dalam ketuhar gelombang mikro atau di atas dapur dan kemudian masak dalam pengisar atau dengan pengisar kayu sehingga berbuih. Hanya perlu satu minit sahaja. Berikan kacau dan letakkan ke satu sisi.

2. Langkah kedua ialah membuat espresso Itali anda. Sentiasa memanaskan cawan kopi anda dengan sedikit air mendidih sebelum membuat bir. Jika tidak, kopi anda akan menjadi sejuk sebelum anda boleh mengambilnya. Dapatkan pod serasi Nespresso Itali. Kami menyukai campuran Intenso Gimoka untuk cappuccino kami. Rasanya manis dan kuat sehingga anda tidak perlu menambah gula atau bimbang tentang susu yang melampaui kopi anda.

3. Hidupkan mesin kopi Nespresso anda dan biarkan panas. Anda tidak mahu mencuci espresso dengan mesin sejuk. Dengan melakukan itu, kopi tidak menyiram dengan betul dan anda akan mendapat kopi yang lemah dan tidak menyenangkan. Jadi sebaik sahaja mesin kopi Nespresso anda dipanaskan, ambil pod anda dan mula membancuh. Apabila kopi mengalir keluar, condong kaca anda sedikit demi sedikit supaya kopi mengalir ke sisi cawan.
Akhir sekali, tambahkan susu dan bahagian atas dengan sedikit buih susu. Debu serbuk coklat juga hebat.

Shares
|ShareTweet