Adakah Dia Kopi Meja?

Apakah Dia Kopi Meja

Mengapa Meja Kecil Dipanggil Meja Kopi Dan Tip Untuk Membelinya.
Terdahulu meja kopi tidak dipanggil begitu. Mereka dikenali sebagai meja koktel. Jenis ini mengatakan sesuatu mengenai sifat hiburan kami dan perubahan yang telah melalui bertahun-tahun.

Untuk terjebak dalam prospek membeli perabot meja, anda perlu terlebih dahulu bermimpi apa yang benar-benar boleh dilakukan untuk anda. Hanya biarkan fikiran anda memainkan semula semua saat-saat ketika anda pulang dari kerja, bosan dengan butir-butir yang anda tidak dapat mengembalikannya ke tanah lagi.

Anda entah bagaimana menyeret diri ke sofa, tiba-tiba gembira untuk meja rendah ketinggian yang sempurna, supaya anda boleh membuang kaki anda ke atasnya dan berehat dengan damai. Cuba ingatan yang lain bagaimana pula dengan masa-masa apabila anda masuk ke dalam keghairahan yang dipanaskan apabila pasukan bola sepak anda menang, dan bersukacita pada saat anda melihat ke bawah dan melihat kacamata bir anda berkedip-kedip pada anda dari meja kopi.

Sama ada untuk perbincangan keluarga, atau untuk menyimpan barang-barang berharga anda seperti buku-buku atau apa-apa barang pameran, perabot meja ini datang dengan mudah pada setiap masa. Inilah sebabnya mengapa memilih perabot meja kopi yang betul juga penting. Bagaimanakah ia dapat dilakukan?

Lagipun, kepada anda, ia adalah papan yang berbaring di atas empat kaki sahaja, betul betulnya ia memang ada banyak pilihan yang boleh anda lalui di pasaran, dan untuk mendapatkan meja kopi yang paling selesa dan bergaya, anda perlu pergi melalui petua ini dahulu:

• Saiz kawasan anda. Di mana anda akan meletakkan perabot meja kopi anda? Adakah sofa anda membolehkan anda cukup ruang untuk meletakkan meja anda di tengah-tengah? Berapa saiz meja kopi? Lebih baik anda mengukur ruang yang anda boleh menampung meja anda, dan kemudian membuat keputusan di kedai.

• Sentiasa pastikan bahawa hiasan rumah anda berjalan lancar dengan pilihan perabot anda. Sekiranya anda lebih gaya tradisional, anda perlu mendapatkan meja kopi yang antik dan berat juga. Gaya ini akan berasal dari zaman Victoria, kaki-kaki yang terhuyung-huyung dan dihiasi. Perabot meja kopi dalam kes ini harus dibuat dari kayu keras, baik mahoni atau rosewood. Mereka mungkin mahal juga, tetapi semuanya bergantung pada pilihan anda.

• Jika anda mempunyai pad anda dalam pandangan yang tinggi, bergaya berteknologi tinggi dan sangat moden, lebih baik mendapatkan meja yang diperbuat daripada logam atau keluli dengan bahagian atas kaca. Ini akan lebih berkesan dalam berpasangan dengan perabot lain di dalam bilik anda juga.

• Sudah tentu ini tidak bermakna anda mesti selalu bermain dengan peraturan sebagai sekema yang membosankan. Cuba juga funky. Tiada apa-apa yang membuat cawan kopi lebih menarik daripada warna yang terang merah jambu atau lebih baik-merah. Jika sofa anda diperbuat daripada kulit hitam, pasangkannya dengan perabot meja kopi merah dan lihatlah perubahan bilik anda!

• Anda juga boleh pergi untuk stensil, kertas dinding atau kertas rak untuk memberi lebih banyak tekstur ke meja kopi anda.

• Ingat untuk menggilap meja anda dan gunakan salutan vinil atau plastik jika mungkin supaya anda boleh menghapuskan kesan kopi. Walau bagaimanapun, jika anda memilih sesuatu yang antik, ini adalah risiko yang perlu anda ambil. Hanya menggunakan coaster untuk melihat bahawa tumpahan minuman tidak meninggalkan tanda.

Berhati-hati dengan perabot meja kopi anda. Apabila anda membelinya dari kedai tempatan atau dari mana-mana laman web, hanya semak harga dan kualiti sebelum membuat langkah anda. Meja kopi yang baik dan perabot meja kopi akan sentiasa memberi anda suasana yang baik pada waktu pagi dan malam kerana anda berehat dengan secawan teh atau cawan kopi disisi anda.

Shares
|ShareTweet